Kate Jul Pedersen
Industrivej 5
Dk - 7470 Karup

Tlf.40759956


Email: kate@katejul.dk
www.katejul.dk

Certificeret KST behandler

Kranio Sakral Terapi KST

Hvad er formålet med Kranio-Sakral Terapi ?


Kranio-Sakral Terapi forbedrer funktionen af Kranio-Sakral systemet. Kranio-Sakral systemet støtter fysisk hjernen og rygmarvens nerver og holder dem på plads: Kranio-Sakral systemet er knoglerne i kraniet, ansigtet og korsbenet (sacrum), membranerne som holder hjernen på plads i forhold til disse knogler, og væsken (cerebrospinalvæsken) som cirkulerer omkring hjernen. Denne væske virker som en hydraulisk støddæmper for at beskytte hjernen. Væsken er også nødvendig for at hjerne-cellerne kan få næring og udskille affald. Det er nødvendigt for hjernens funktion at Kranio-Sakral systemet fungerer optimalt.

Hvordan foregår det ?


Klienten ligger på ryggen på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral Terapeuten et meget let tryk, 5 grams, som vægten på et stykke A4 papir. Klienten oplever en dyb form for afspænding, lige som når man er i en behagelig, næsten søvn-tilstand og drømmer, flyder, er bevist om omgivelserne, og slapper af.

KST kan hjælpe til at forbedre stress


Stress er den kamp-flugt reaktion - en urgammel overlevelsesmekanisme, som sætter krop og sind i en alarmtilstand for at imødegå en eventuel farlig situation. Udover psykiske årsager, kan stress også komme fra allergi, sygdom, eller for meget kaffe. Men ofte overset, hos en overraskende høj procent del af mennesker, kommer stress på grund af spændinger i vores Kranio-Sakral system. Stress kommer hvis vagusnerven, den 10ende-kranienerve kommer i klemme i leddet mellem hovedet og nakken. Denne form for stress kan normalt afhjælpes med KST. Det giver flere ressourcer. Folk får derved lettere ved at klare opgaver og udfordringer.

KST hjælper børn med indlærings, motoriske, og psykiske problemer.


At arbejde med KST med børn kræver ikke bare, at man er dygtig til teknikkerne, men også at terapeuten har god kontakt med børn - kan lide børn og kan få dem til at føle, at det er i orden at komme igen. KST bygger på den blødeste berøringsteknik man kan forstille sig, dvs. 5 grams tryk. Filosofien er at kroppen har de nødvendige ressourcer og er selv-korrigerende. Hvis kroppen får de rigtige signaler, vil den rette sig selv. Derfor, er det så velegnet til børn.

Fødslen i sig selv er en voldsom proces, hvor kraniet bliver mast sammen. For nogle børn, kommer knoglerne i hovedet ikke rigtig på plads igen. Det er også muligt at børn kommer til skade, når hovedet bliver drejet og barnet trukket ud.

Mærkeligt nok, viser erfaringen at børn taget med "Kejsersnit" ofte har Kranio-Sakrale problemer.

Statistikken viser, at ca. 20 % af børn er "sent udviklede". Det kan være taleproblemer, hyperaktivitet eller dårlig grovmotorik, dvs. besvær med at koordinere kroppens bevægelser. Disse symptomer vil typisk være eksempler på behov for Kranio-Sakral behandling.

I barndommen, slår børn tit hovedet. Derfor, er der forældre i USA som tager deres børn til KST selvom det ikke ser ud til at de fejler noget. Jo hurtigere normal-funktionen kan genoprettes, jo mindre tid er spildt i udviklingen i den væsentligste indlæringsperiode i et menneskes liv.

Der er mange babyer som får kolik. Det er ikke bare barnet som lider, men forældrene er også bekymrede, mister deres søvn og bliver stressede. Børnene kan behandles helt ned til de er få uger gamle.

Allerede i børnehaven, kan pædagogerne se det på deres adfærd - nogle af de små har svært ved at lege almindeligt med deres jævnaldrende kammerater. Ofte får forældre at vide at barnet vil voksne fra det, men hvis der er et problem i Kranio-Sakral systemet er det bedst at korrigere det hurtigst muligt.